Het moment van seizoen 2018, dat was wederom lastig om er 1 te kiezen, maar ik heb hem gevonden.

Het was op een zaterdagmorgen, we waren met een man of 7 aan het fietsen, een mooi rondje van ongeveer 100 km.We reden in Twello, toen Bart een lekke band kreeg, die vakkundig werd omgewisseld voor een nieuwe. Toen we weer op gang waren gekomen, deed zich Het Moment voor. Bart was met Cor al wat vooruit gereden en bij het opdraaien van een fietspad, zag ik in de verte iemand op de grond zitten. Al snel hadden we in de gaten dat het Bart was die midden op het fietspad zat en Cor zat in de berm op een grasveld.
Wat was er gebeurd: Bart en Cor reden samen naast elkaar toen plots een hond het fietspad op kwam, waarbij Bart probeerde de hond te ontwijken en ook Cor probeerde te helpen dat hij niet op het asfalt belandde. Alleen het laatste lukte helaas. Cor kwam gelukkig goed met wat lichte beschadigingen in het gras terecht. Bart echter maakte wel een duikeling op het asfalt met veel schaafplekken en een fiets die flink beschadigd was. De hulptroepen waarvan 2 verpleegkundigen namen de schade op. Terwijl zij door het hoge gras naar Cor liepen, werden hun schoenplaatjes voorzien van vette en dikke hondenpoep… Cor echter die een duikeling maakte door het gras, was (gelukkig voor hem!) nog fris en schoon.
Daarom is Het Moment dit jaar voor Bart door driedubbele pech: lekke band, gevallen, fiets stuk en daarbij ook nog denkend “Hoe kan ik Cor zoveel mogelijk helpen zodat hij goed terecht komt” tijdens de val.
Dit is mijn beslissing en daar moeten jullie het mee doen.