In 2009 kwamen een aantal fietsmaten op het idee om eens in Frankrijk te gaan fietsen en zo ontstond een jaarlijks uitstapje naar Frankrijk en 1 keer naar Italië.
Tot op heden is het in stand gehouden, met Bart, Cor, Hans B, Hans S, Jan, Marco, Niel, en Ton.
Omdat Bart enorm veel van Frankrijk weet en de taal vloeiend spreekt, was het al snel geregeld dat we naar Frankrijk zouden gaan.
Samen overleggen, waar gaan we heen, wie rijdt er, wie doet de boodschappen en wie regelt het verblijf, het laatste door Bart prima uitgevoerd.
Bart maakte daarbij ook nog de route’s die we gingen rijden. Verder hadden we allemaal inbreng, Jan zorgde voor materiaal bij eventuele pech, Niel was onze huis kok, Cor en Hans B zorgden dat alles op geruimd werd en verzorgden de afwas, Ton was voor de spelletjes, en Marco en Hans S kozen de mooiste slaapplek uit en verzorgden een beetje entertainment.

In Frankrijk reden we in de omgeving van:

  • Alpe d’Huez met bekende cols zoals de Croix de Fer, Telegraph, Galibier en Ornon
  • Mont Ventoux met de beklimmingen vanuit Bedoin, Sault en Malaucene
  • Crest (Drôme) met o.a. Col de Rousset
  • Lac de Serre de Ponçon met o.a. Col de Pontis, Col de La Bonnette, Col d’Allos, Col d’Izoard, etc.
  • Cevennen met o.a. Mont Aquial
  • de Jura met prachtige heuvels en vergezichten

In Italië reden we bij het Como meer met o.a. de Muro di Sormano.

Ik heb niet alle bergen en heuvels hier kunnen benoemen maar het waren er velen. Allemaal even mooi, zowel met mooi als ook met minder weer. Hoewel alle gebieden prachtig waren, springt er voor mij één uit en dat is de omgeving van Lac de Serre Ponçon met de mooiste beklimmingen tot bijna 2800 meter hoogte waar we tussen enorme sneeuwwallen reden.

Mijn ervaringen over deze weken zijn zeer positief; we hebben lol gemaakt, afgezien, gemopperd, pech gehad, hints gespeeld, bier gedronken.

2019 wordt voor Cor het laatste jaar dat hij meegaat, hij is dan 80 jaar. Heel veel respect voor hem dat je op deze leeftijd zo kunt fietsen en goed kunt meekomen zowel op het vlakke als in de bergen, Chapeau!!

Of de rest nog verder gaat na 2019 en/of en nieuwe leden zijn die mee willen, dat zal de toekomst leren.